Usposabljanje o medijskem zagovorništvu in uporabi medijev v preventivi

Usposabljanje o medijskem zagovorništvu in uporabi medijev v preventivi

V okviru Akademije zKNB organiziramo brezplačno Usposabljanje o medijskem zagovorništvu in uporabi medijev v preventivi. Usposabljanje bo potekalo 31. maja 2021, vodil pa ga bo Matej Košir.

Usposabljanje je namenjeno predstavnikom nevladnih organizacij, ki delujejo na področju zdravja in preventive. V okviru usposabljana bodo udeleženci pridobili osnovno znanje in veščine na področju medijskega zagovorništva in uporabe medijev v preventivi. Cilj usposabljanja je zlasti v okrepitvi in izboljšanju zagovorniških aktivnosti v medijih s strani nevladnih organizacij s področja javnega zdravja z namenom večje odmevnosti in možnosti uspeha.

Usposabljanje bo vodil Matej Košir, direktor Inštituta za raziskave in razvoj »Utrip« ter član upravnega odbora Slovenskega združenja za kronične nenalezljive bolezni. Že več kot 21 let deluje v preventivi in zagovorništvu na področju alkohola, tobaka in drugih drog. Več kot 10 let vodi mrežo »Preventivna platforma«, katere pomembna dejavnost je tudi zagovorništvo za kakovostno preventivo. Je soavtor in sorazvijalec Evropskega preventivnega kurikuluma (EUPC) in sodelavec pri posodobljeni izdaji mednarodnih preventivnih standardov UNODC/WHO na področju uporabe drog iz leta 2018. V letu 2017 je prejel nagrado Evropskega združenja za raziskave v preventivi (EUSPR) za »vodilnega evropskega strokovnjaka s področja preventivne prakse«. S Sanelo Talić sta leta 2020 prejela prestižno mednarodno nagrado za doprinos k preventivni znanosti in raziskovanju, ki jo podeljuje ameriško združenje za raziskave v preventivi (SPR).

Usposabljanje bo potekalo preko aplikacije ZOOM v ponedeljek, 31. 5. 2021 od 9.00 do 13.00.

Prijave zbiramo do četrtka, 27. 5. na tej povezavi.

Usposabljanje se organizira v okviru projekta Ker alkohol ni mleko – zagovorništvo na področju alkoholne politike, ki je podprt s sredstvi Programa »Active Citizens Fund« (ACF) v Sloveniji 2014-2021.

PRILOGA: Vabilo na usposabljanje

Deli s prijatelji:

Facebook
LinkedIn
Twitter
Novice

Preberite tudi