Izobraževanje o retoriki in javnem nastopanju

Izobraževanje o retoriki in javnem nastopanju

V okviru Akademije zKNB organiziramo brezplačno Izobraževanje o retoriki in javnem nastopanju. Usposabljanje bo potekalo 24. avgusta 2021, vodili pa ga bosta Katja Čič in Nina Rogelj Peloza.

Izobraževanje je namenjeno izključno predstavnikom nevladnih organizacij, ki delujejo na področju javnega zdravja ali preventive. Namen izobraževanja je pridobiti oziroma izpopolniti znanje in veščine na področju retorike in javnega nastopanja, nadgradnje kompetenc govorništva in izboljšanja zagovorniških aktivnosti, pridobivanja večje sporočilnosti in zasnove javnih nastopov za večji učinek.

Izobraževanje bosta vodili Katja Čič in Nina Rogelj Peloza. Katja Čič je svoje izkušnje v svetu javnega zdravja začela zbirati v letu 2014, ko se je pridružila Društvu in kasneje še Zvezi študentov medicine Slovenije. Več let je opravljala različne funkcije v IFMSA, med drugim je opravljala delo direktorice komiteja za javno zdravje in služila kot uradnica za zvezo s SZO. Trenutno je zaposlena pri zKNB in pri Mednarodni zvezi za zdravje mladih YHO, ter je članica usmerjevalnega odbora GHWN Youth Hub in certificirana trenerka mehkih veščin. Zadnje čase se ukvarja s tematiko odpravljanja neenakosti v zdravju, globalno politiko javnega zdravja in smiselnim vključevanjem mladih v odločevalske procese. Nina Rogelj Peloza je svojo pot začela v Mladinski zvezi Brez izgovora Slovenija, ki se ji je pridružila leta 2010. Danes je zaposlena pri zKNB. V zadnjih letih se je najbolj posvečala vsebinam javnega zdravja in trajnostnega razvoja. ter zagovorništva na teh področjih. Je tudi podpredsednica MSS za trajnostni razvoj in predstavnica NVO v medresorski delovni skupini za tobačno kontrolo MZ RS, vključena pa je tudi v številne mednarodne aktivnosti kot koordinatorka, mentorica in trenerka. Trenutno zaključuje magistrski študij menedžmenta z usmeritvijo v ravnanje s človeškimi viri.

Izobraževanje bo potekalo v prostorih Impact Hub Ljubljana na Slovenski cesti 56, v torek, 24. 8. 2021 od 11.00 do 14.00.

Prijave zbiramo do ponedeljka, 16. 8. na tej povezavi.

Izobraževanje se organizira v okviru projekta Ker alkohol ni mleko – zagovorništvo na področju alkoholne politike, ki je podprt s sredstvi Programa »Active Citizens Fund« (ACF) v Sloveniji 2014-2021.

PRILOGA: Vabilo na izobraževanje

Deli s prijatelji:

Facebook
LinkedIn
Twitter
Novice

Preberite tudi